Optredens Kerst 2018

Dit jaar hebben we maar liefst vier kerstoptredens gedaan: drie in Geldrop en een in Eindhoven w.c. Woensel.

De weersomstandigheden waren, behalve het laatste optreden in Geldrop, nog niet zo slecht, behalve dan de wind die onze partituren aardig op de proef stelde. Wasknijpers waren geen overbodige luxe. Het kerst-repertoire is dit jaar uitgebreid met drie mooie nieuwe nummers. Harrie heeft er zelfs zijn trompet op stuk geblazen.

 De locaties in Geldrop waren zoal bij de kerststal, een ijsbaan, onder winkelluifels, in een modezaak, bij de choco-koets en in een opblaas-sneeuwbubbel.

Net als in Eindhoven werd de muziek gewaardeerd door het publiek, dansende kerst-mannen en een rondzwervende kerstboom met piek.
Ook erg gewaardeerd werden de pauzes met lekkere broodjes en drankjes bij sponsor Bakker Bart

en de chocolademelk van de choco-koets. Bij de laatstgenoemde is nog een lekkere drank ontstaan: de z.g. chocomeister. Het recept houden we i.v.m. patentaanvraag voor onszelf. (Jo, bedankt voor de ingrediënten) Gelukkig bleef er nog voldoende tijd over om muziek te maken. Bij het laatste optreden in Geldrop werd er zo mooi gespeeld dat we het niet droog hielden. Wel moet gezegd worden dat het weer daar  een beetje aan heeft bijgedragen. Noodgedwongen ging de tocht van luifel naar luifel. In dit soort situaties ontstaan dan wel weer nieuwe kerstliederen als b.v. : I’m dreaming of a dry Christmas en Spidi-Santaclaus. Misschien iets voor 2019!

Al met al waren het vier gezellige dagen.

De pakken mogen weer in de was.

Iedereen prettige dagen en een gezond  muzikaal 2019 gewenst.

Reporter Hans