‘t zit er weer op

Na twee dagen storm “Ellen” te hebben getrotseerd werden we dinsdag beloond met een mooie zonnige dag.

Daar Harrie had aangegeven dat vandaag zijn laatste buitenoptreden zou zijn, wilde we hem verrassen met een bijzonder afscheid.

Dat is gelukt, de verrassing was groot toen plots de Eindhoveniers met gastspelers van Dernau al vroeg voor zijn deur stonden voor een serenade.

Niets vermoedend en ontroerd verscheen Harrie, hij mocht zijn onderscheiding “eerste oppertrompettist van de Eindhoveniers”, in ontvangst nemen. En natuurlijk voor Ria een mooie bos bloemen.

Deze dag geen geklooi meer met wandelingen door de regen, openbaar vervoer en taxi’s, Pierre stond klaar met zijn dubbeldekker waar alle aanhang, leden, gastspelers en instrumenten met gemak in pasten.

Eerste locatie: “De kleine man“, waar “Hare Dorstlustige Hoogheid PrinsEs dn Urste  vanRommelgat” en gevolg op tijd binnenvielen voor een goed stukske muziek.

Vandaag was gelukkig onze “Drankpineut” Mari weer present; hij heeft een contract ontvangen voorkomende jaren in de vorm van een mooie onderscheiding.

Tweede locatie: De grote tent op het Wilhelminaplein in Eindhoven, ook daar kregen we bezoek van een stralende hoogheid: “Prinses Marianne con trompeta” van C.V. De Dommelkanters, die verder de dag lekker heeft mee getrompetterd. 

Derde locatie: Pullman hotel, waar de nodige Pullenweer zijn gevuld.

Harrie, al 44 jaar lid van de Eindhoveniers, en onze Prinses Marianne werden in het zonnetje gezet door de spreekstalmeester van de Bolhoedjes. 

En dan, het laatste optreden van Harrie en de Eindhoveniers.

Het nieuws verspreidde zich al snel over heel Brabant en omstreken; de facebook-pagina van de Eindhoveniers ontplofte en zelfs bij Omroep Brabant is het nieuws niet ongemerkt voorbij gegaan.

De stadsprins van Eindhoven kwam nog net op tijd om Harrie te kunnen onderscheiden met zijn 44 jarig Jubileum. 

Laatse locatie: Stadspaviljoen Eindhoven, daar waar alles is begonnen bij de Hovenierskapel, het einde ervan, en waaruit de Eind-Hoveniers zijn voortgekomen.

Tijdens het diner mocht Harrie na de toespraak van Leo zijn afscheidscadeau in ontvangst nemen: een signaaltrompet met tekst “Harrie van den Akker eerste trompettist, arrangeur en muzikaal leider van de Eindhoveniers”.

Harrie namens iedereen bedankt, maar wel goed blijven oefenen, 

ge wit ooit nooit nie!